Amanda

Tja!

Nu kmr Amanda strax, och så ska vi fixxa allt i stallet ! och sen drar vi ner o rider med Michelle i paddocken.
Tror det blir ett dressyrpass med kanske lite trav/galopp-bommar! men fårse. men nu mst jag göra mejj iordning, chaoo! :*

smakprov

så, nu ska ni få två smakprov ifrån mini bildbomben som kommer på amanda och idol ngn dag :p en är roterad och en inte. aja, ni för nöjja er sålänge!!
sötnosar :* <3

Rubrik?

hallå där?

aja, men Hej på er! :p

Idag skulle jag ju ientligen ridit med Michelle, Amanda & Carro! men de blev lite ändrat!
så jag följde med mamma o pappa till SKövde ist o köpte kakel till köket osv. osso gick vi in på media markt o kolla på systemkamera. så de åkte de me en hem, men får den inte förrns om en vecka (7/11), eftersom jag fyller år då! Läängtaar!! :D haha! men sen när jag kom hem så kom amanda te mejj o så red vi ner till paddocken till mcihelle o carro! o så red jag o amanda där en stund o så kom michelle me skorpan o red lite oxå! och så fick hon prova oskar & idol oxå, o carro me! vi hoppade lite smått, elr aa först så hade vi 3 galoppbommar och ett räcke som vi sen då höjde, till typ 50 cm och så la vi upp bommen i mitten på galoppbommarna så de lixom blev: "bomm-hinder-bomm"!! fattar ni? aja, iaf! och sen vid typ strax efter 5 red vi hem, de va ju typ as mörkt dåe ju! lääskiigt!! :O
men så hjprde vi iordning pollarna o släppte in dom, o gav dom "kvällsmaten". sen gick jag in o åt, kolla på ponnyakuten och gustavsson 3 tr och sen gick jag o satte mejj vid datan o skulle ladda in massa bilder, men de gick inte så bra!? :( men några på amanda o idol blev de iaf, så räkna me att de kommer en mini bildbomb ngn dag! men ni ska få ett elr två smakprov lite senar! haha, vi synns :) hejdå!

bloggpaus...

Hej där!

Förlåt, men har haft bloggpaus ett tag nu! skönt :) men nu hade jag lust o blogga igen, så nu får ni en liten kort sammanfattning om lite allt möjligt!
Imorgon ska jag iaf ride ner till "håkans" paddock och hoppa med Michelle-skorpan, Amanda-Molly, Jag-Oskar och så skulle visst Carro (amandas syrra) följa me , med lilla Idolen oxå! hihi, hon hade ändå ingen häst o rida o Idol behöver ju ändå lite motion, den lill busen, så jao! varför inte lixom? xD
just nu är min kusin och hennes kille här, så vi har ätit pizza tsm och nu sitter vi o kollar på teve/film!
men mst gå nu, hejdå! <3


(amandas blogg): www.brandbeeerg.blogg.se

(carros blogg:) www.carolinebrandberg.blogg.se



chaoo babes' :*

skolan

Hej på er!

Idag först vare skolan dåe, helt okej! men imorse när vi åkte till skolan(10 i 8) så va målarna hemma hos oss, och när jag kom hem ifrån skolan igen (10 över 2) så va dom fortfarande här, o jah bah: shiit!! :p haha. men dom har typ tapeserat hela köket me vitt o så några svart tapeter me vita blommor på oxå! Niice :D
men när jag kom hem så tog jag ett glas O'boy och gick o satte mejj vid datan o har suttit här tills nu och kommer antagligen sitta här ett tag till! elr aa, kanske!
men mamma kommer hem snart, så då ska jag baka häxgodis! eftersom vi inte hade ngt socker hemma så va jag tvungen o vänta tills mamma kom hem eftersom hon handlar de efter jobbet!
ojj, nu kom hon visst hem. mst gå, hejdå!
puss :*

Magic Brush

Hej igen!

ja, nu tänkte jag ju skriva lite kort om dom där magic brush borstarna.
Som ni kanske vet så följer ju jag min kompis hästblogg (www.teamponnyn.blogg.se) och där hade hon skrivit ett inlägg om dessa borstar. Jag tkr dom är otroligt bra, då jag har provat dom hos Pernilla! :D
Dom "vanliga" färgerna är gul, röd och mörkblå tror jag. och de är dom färgerna både Pernilla & Amanda har.
Men nu har de oxå kommit rosa/lila sånna! så de mst införskaffat NU!! xD
Dom finns på Hööks ( www.hooks.se ) för endast 149 :- ! så de är något jag mst införskaffa!
Tänkte beställa dom på hööks sen ikväll , men fårse. kanske köper dom i butik ist! men köpa dom ska jag iaf göra.
men nu ska jag snart äta, så hejdå! <3
här är dom rosa borstarna då! :D



Tjo!

Hejsan Svejsan! xD

Idag först vare skolan dåe, helt okey! hade musik det sista, ändå rätt kul. vi skulle typ skriva om låten "What are words" till en typ "jul-låt" som vi ska sjunga på "jul-showen/jul - konserten".. men aja!
sen åkte jag hem o tog ett glas O'boy om satte mejj här vid datan :) blir ingen ridning idag, eftersom vi tävlade igår. Så pollarna får stå några dagar nu o vila upp sejj tills vi kör hårt igen, hihi!
men ska försöka leta efter min kamerasladd så att jag kan ladda över bilder ifrån kameran till datan, för har otroligt många bilder som ni kanske vill se, tänkte jag! eller..? :p haha!
och sen så kanske de kommer några bilder ifrån tävlingen igår oxå. Linnea Jarefjäll tog några bilder med Amanda Karlsson's systemkamera och så tog nog kanske Natacha (Hammer) några bilder oxå. venne riktigt men ska kolla med dom idag elr imorrn, så får vi se när dom kommer upp isf.
men nu ska jag strax göra ett till inlägg om "magic brush" borstarna. så stanna om ni vill se de! haha.
chaoo! <3

Tävling! :D

Hej på er!


Förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag, jag har verkligen inte den tiden o oftast inte orken heller. men jag försöker så gott jag kan.. för jag vill ju blogga , men... tiden räcker inte till.
Men idag har jag iaf tävlat på MRK. jag hoppade 40+40 med Oskar o de gick superbra!! :D
Och Stina hoppade 30+40 med Idol, o de gick oxå superbra!! :D
Båda pollarna va asduktiga , förutom att Oskar stegra några små ggr när jag kom år han me skänkeln och Idol sparka bakut några ggr med Stina, men e as nöjd ändå!! så båda kom alltså hem med 2 rosetter var! GLAD!! :D
Just nu har jag 13 rosetter hemma, inte så mkt! men snart kmr de mer, haha :P
men nu ska jag snart dra ut te stallet o släppa in pollarna, och sen ska jag ner o slänga mejj i soffan o kika på ponnyakuten och Gustafsson 3 trappor ;D haha. chaoo! <3

nästa hållplats --> stallet

Hej på er!

Först idag vare skolan dåe, helt okey. sen tog jag bussen hem o när jag kom hem så åkte jag o mamma till Skövde för o shoppa lite xD med mejj hem fick jag: en svart vinterjacka, ett par svarta jeans, ett par rosa ugs och ett svart "pösigt" linne som det står "GO ON" på med guldigt glitter.
sen när vi va påväg hem släppte mamma av mejj på donken i Mariestad dåe medans hon åkte o handla.
träffade Vilma & Emelie där inne oxå, hihi! så prata lite med dom.
sen åkte vi hem o så satte jag mejj vid datan för o blogga o öva engelska glosor :/
men sen kommer Jonna och vi ska rida. tror vi turas om med hästarna men jag mst iaf rida oskar lite eftersom han va såå jobbiig igår, så fårse om han gör min dag idag då :D och Jonna med då såklart. hihi :*
men nu ska jag fortsätta o öva lite glosor o sen gå ut till stallet o vänta på att Jonna ska komma! <3


Puss :*

Oskar den 19/10

Hej på er!

Va ju o hjälpte pernilla igår och kom hem runt halv 10 o orka inte starta ngn data då så... ja, de blev alltså ingen bloggning då. men de gick la sådär för dom , kelly va lite studsig. för dom va 10 st. så när te.x pernilla hade hoppat en gång så fick stå o vänta i typ 10 min innan de e hennes tur igen, o de e kellys svaga sida. men ja, jag fick några kort på dom iaf, men dom flesta blev suddiga, menmen... några blev de iaf. men nu ska jag berätta om idag.
först vare skolan dåe, helt okey. sen när jag kom hem så va farmor o farfar hemma så fika o prata me dom lite o sen vid 4-halv 5 så gick jag ut te stallet o gjorde iordning oskar för ett mer elr mindre "dressyrpass".
så skritta fram han på en liten grusväg o sen tbx då, och så gick jag ner till gärdet. gjorde några framdels-vändningar och så skulle jag göra några skänkelvikningar. gick inte så bra till o börja med. han ville INTE ALLS jobba ngt och så fort jag kom åt honom o så han börja jobba lite o gå riktigt fint så nej! nu räcker det tyckte han, han stegra några små ggr. men inte alls högt, bara typ 20-30 cm elr ngt o så sparka han bakut några små ggr och så börja han kraffsa i marken o försöka lägga sejj ner o rulla. men nej! det fick han inte för mejj :/ busig polle!
sen gick jag upp till hagen o trava o galoppera lite o då lossna han lite o lyssna mer o så hoppa jag så kallade "lådan" två ggr och ett annat hinder som stog på ungefär 50-60 cm oxå. då lyssna han riktigt bra och jag berömde honom mkt. duktiug polle <3 sen trava jag av o skritta av o så gick jag in i stallet o tog av tränset o sköljde av det och så tog jag av sadeln. sen svabba jag av honom (eftersom han va GANSKA svettig dåe) och så la jag på täcke o gick jag o mocka, fixxa hö't och kraftfodret. så fick dom gå in i boxarna. sen gick jag in o åt o nu sitter jag här vid datan, o bloggar o pratar med joel i skype :D haha.
bwt. skaffade en "hästblogg" på devote förut, som jag då inte kmr skriva så mkt på eftersom jag just nu satsar mera på denna bloggen. men jag skriver där när jag har tid o ork. :) hihi! kolla gärna in den nu, och släng in en kommentar på både den och här såklart. oj, juste ni kanske vill veta vad bloggen heter med?! xD haha! den heter iaf: www.ponyhoppning.devote.se :* kika in vetja!
Puss :*

Pernilla

Hej på er!

Idag först vare skolan dåe, helt okey! sen åkte jag o amanda hem me bussen o när vi kom hem så va hela köket vitt typ. målarna har ju vart här idag igen och målat hela taken , de blev assnyggt jue. :) men iaf..
sen vid lite innan 4 så gick vi ut till stallet o mocka o fixxa o släppte in pollarna. för kunde ju inte sätta på täcke när dom redan va pisseblöta så dom fick gå in ist. skönt för dom :D
sen vid 4 åkte amanda hem o då gick jag o tog lite youghurt o gick o satte mejj vid datan för o blogga lite.
sen kl halv 6, 6 ungefär ska jag åka/cykla iväg till Pernilla o så ska jag hjälpa henne lite. för sen ska vi dra till ridskolan med Nettan & Kelly. Pernilla ska prova o rida i en hoppgrupp kl halv 8 sen tror jag. och så ska Hanna me o rida Nettan lite oxå. så ska hjälpa till lite innan vi åker. vet inte riktigt när jag kmr hem, rätt sent tror jag. så kanske inte blir någon bloggning då.. jagvet inte riktigt men.. fårse om jag hinner, men ska försöka o blogga ett kort inlägg iaf. men ska iaf inte rida idag, hinner typ inte de.. men nu ska jag fixxa lite hemma o sen senare ska jag dra te Pernilla dåe :D kul! men vi ses senare, elr imorrn! chaoo! <3
Puss :*

stallet

Hej!

Va ju i stallet förut och mockade och fixxade de vanliga stallsysslorna alltså.
sen tog jag in idol, borsta & rykta honom sen tränsade jag och la på ett schabrak me barbacka gjorden på som jag sätter två band i som går till bettringarna så att gå ner i "form" lättare! och så tog jag longerlina och spö och gick ut på gärdet och longera honom lite. först skritt o trav då i båda varv och sen galopp i oxå båda varm flera ggr. han va jättebuktig och lyssnade nästan hela tiden :) NÖJD!! sen gick jag upp till hagen och skulle longera honom över några bommar o små hinder. gick rätt så bra faktist, när han väl lyssnade. hoppa jätte lågt o mest me en bom, men sen höjde jag upp till et 60 cm hinder och hoppa de 2 ggr ungefär. gick hur bra som helst!
sen gjorde jag iordning honom igen o fixxa de sista sen fick dom gå in.
ah, de va la hur min "stund" i stallet såg ut idag. men ja.. imorrn skulle jag ientligen ridit me Jonna, men hon kunde inte imorrn. så de får bli någon annan dag! ;D men nu ska jag snart sova, skola imorrn!
Puss o hej, o godnatt föresten :* <3

100:ande inlägget!

Heej!

måste bara säga att det här inlägget är det 100:ande inlägget på min blogg :D
måste ju fira detta med en liten bild! YEAH! :*
älskling <3


Puss ;*

mer bilder?

Cha, Cha! (;

Jag tkr jag är lite dålig med bilder här på bloggen så tänkte försöka lägga ut lite mer bilder, men tänkte fråga er läsare vad ni vill ha för bilder först?! vad vill ni ha för ngt? te.x bilder på mejj? elr "hästbilder" ,, som te.x hagbilder, failbilder, dressyrbilder, hoppbilder, "tävlingsbilder" elr aa vad ni nu vill ha!
SLÄNG IN EN KOMMENTAR VETJA! :D

Sjuk

Hej på er!

Idag är jag hemma från skolan , hade as ont i magen och halsen i morse och har det fortfarande, men det är lite bättre nu iaf, skönt!
ehm, tror inte jag ska rida idag, ska nog bara gå ut o mocka o fixxa allt i stallet och sen kanske longera dom lite me! fårse..
Men nu är iaf jag och Stina anmälda te mini clearrounden den 23/10 ;D gött! jag skulle ientligen hoppa 40+50 me Oskar , men ska hoppa 40+40 ist. vad jag vet nu iaf. och Stina ska hoppa 30+40 med lilla Idolen! xD trore kmr gå grymt bra! och jag och Stina hoppas ju alltid på att komma hem med 2 rosetter var :D haha. men nu kmr snart mamma hem med lite "donken-mat"! grymt gott, hihi <3 gottegris, jagvet! MOHAHAHAH..
vi ses senare babes, puss :*



Ridpasset

Hej där!

Nu har stina åkt hem , elr aa hon åkte hem vid strax efter 6!
så nu hade jag tänkt att skriva om ridpasset hos Pernilla.
När vi kom dit så tog vi fram lite hiner, först en kombination med ett räcke och en oxer (som var trav bommar ibörjan) och ett plank-räcke med tunnor under. och så "hoppa" vi de lite. sen kom Pernilla & Hanna som skulle hoppa på Juni & Dezibelle. så dom tog fram ett till hinder och byggde och våran kombination lite :s menmen... de gick jättebra för dom tkr jag. dom hoppa väldigt bra! Väldigt taggade hästar!! :D hihi! sen så gick dom oså sänkte vi hindrerna lite oså. och så kom Jonna! hon hade precis ridit Otte busen! så prata lite me henne och så fick hon hoppa oskar lite. såg as roligt ut för hon hade mina korta stigläder så ja, men dom va asduktiga ändå! sen åkte hon hem , så då red jag o stina lite själva. :) Idol va asbusig, han vägra på ett o samma hinder flera ggr så stina ramla av 4 ggr. jag filmade 2 av dom. haha! xD hindret som han vägra på va as lågt men han bestämde sejj för o vägra ändå och sen hoppa han en oxer som va typ dubbel så hög as bra ! så aa.. busig polle <3 men älskar han ändå!
Sen plocka vi bort allt o så och sen red vi hemåt. gick jättbra idag tkr jag. jag är NÖJD !! :D
men nu ska jag snart kolla på ponnyakuten som börjar 19.30 på svtB men först ska jag kolla lite hästannonser på www.hastnet.se :D Kram Kram !
BILDBRIST = INGEN BILD !! :O

Bästavän! :*

Cha, Cha bloggen! hurä läget?

sitter just nu i sängen me Stina, jah bloggar och hon kollar i PONNYMAGAZINET!!
Vi va ju hos pernilla o red förut, gick la bra! skriver mer om ridpasset ikväll. chaoo ! <3
Vi forever gumman <3

Ullared...

Hej på er!

Jag va ju i Ullared igår jue.. kom hem kl 9 på kvällen o orka inte starta ngn dator då, så bloggar nu ist.
de va asjobbigt att gå där inne för de va kö överallt, typ genom hela ullared kändes de som , så jag gick typ bara på tjej- och hästavdelningen. och hitta lite roliga saker.
Jag köpte: ett limegrönt schbrak, ett par assnygga helskodda röda ridbyxor, två par mörkblå-röda nya ridstrumpor, en rosa "tjock" tröja att rida i osv, ett vanligt rosa line, ett rosa spets linne med blommor på, ett par gråa tights, ett par svarta tights med typ skinn elr ngt på knäna, en "leopardfärgan/prickig" tunika typ me dragkedja i bak, en halsduk och ett par vantar som de va samma mönster på som min mörkblåa pippitröja och så köpte jag en as mysig mössa oxå. :D det va nog de jag kmr ihåg iaf! tog bilder på allt igår kväll, så dom kmr förhoppningsvis upp i eftermiddag/kväll om jag hittar kamera sladden att ladda in bilderna till datan med. men idag ska jag iaf va me bästa Stina, hon kommer om en kvart-20 min typ (elr aa, 11 ungefär) och så ska vi fixxa allt i stallet sen ska vi göra iordning pollarna och så ska vi rida ner till Pernilla o rida i hennes paddock. vi ska ha lite markarbete, och lite lätt hoppning typ, så vi ska låna lite bommar o hinderstöd o någon tunna me tror jag. men nu mst jag gå o kläpå mejj eftersom stina kmr snart och jag sitter bara i pyjamas xD men vi ses la förhoppningsvis ikväll dåe. Chaoo! <3
Puss :*

Bild i repris. bildbrist, jagvet!


-.-'


Ah, Hej!

Jagvet. jag har inte bloggat på nästan en vecka (6 dar om man ska va exakt).
Jag VILL blogga, men jag har knappt den tiden till det. jag har vart i stallet sen jag kommit hem från skolan varje dag typ och så kmr jag in vid typ halv 8 på kvällen o då e de bara o. äta, duscha, LÄXOR (:S) och teven typ sen mst jag sova eftersom de e skola. Jag är mkt hellre i stallet länge än o sitter vid datan o jag spenderar mkt hellre min tid till till hästen/hästarna än o sitta vid datan , så... de har inte blitt ngn bloggning pa typ aslänge nu. men ska försöka komm ikapp med de nu under helgen o resten av tiden jag hinner blogga. :)
Men imorrn ska jag iaf till Ullared, vad jag vet nu iaf. om de inte blir ändrat som jag INTE hoppas på!
ska typ shoppa lite nya "vinter-kläder" och så blire ju SÅKLART lite hästsaker oxå. ska kolla lite på om de finns några snygga huvor och nått schabrak + nya ridhanskar, osv. men nu mst jag sluta blogga för tänkte KANSKE ladda in några bilder ifrån hästmässan i helgen på bl.a tobbe larsson och nicke osv. om ni vill såklart? men de e bara ett kanske :D men om jag hinner & orkar ska dom komma upp i kväll elr i eftermidda, xD ah, juste en sak glömde jag o säga, elr aa skriva om jag ska va exakt. sen någon gång vid 4 kmr stina (mamma hämtar henne i stan) o så ska vi rida. vi ska rida till Pernilla o rida i hennes paddock en stund ( o kanske ha lite bommar/små hinder, typ markarbete. om vi inte pernilla ska göra ngt specielt i paddocken såklart :D men ha de gött så syns vi senare, chaoo! <3

hästmässan

Hejhej! (;

mst blogga lite snabbt nu för ska strax gå ner o kolla på film.
va ju på hästmässan i borås idag, gryymt ;D
först vakna jag kl 7 och så åt jag lite osv. sen kl 8 åkte vi o vi v framme 10 ungefär.
vi gick in o betala och så gick vi direkt te "modevisningen".
de va typ massa nya kläder fråna hööks, o så vare några hästar o hundar me oxå.
sen gick vi runt o kolla lite, o så köpte jag rosa silikon band te hästarna. gulligt !
och sen så vare massa reklam o erbjudande för en massa foder osv. så fick massa prov på musli o allt möljigt. plus att det fanns gratis godis xD
sen var det lite annat gojjs som vi kolla på o sen kom ... TOBBE LARSSON !! med Nicke. dom gjorde massa "tricks" osv, o tog ÖVER 200bilder på dom. sen fick jag hans aotograf (stavning? :S) och så köpte jag en ny film han gjort o så signera han den. han srev typ: till maja! Tobbe <3 as grymt jue! ska rama in hans aotograf och ska strax ner o kolla på filmen. sen åkte vi te hööks i borås o kolla på träns. för vi hade fått ett erbjudande , det va typ träns som kosta 99 :- /st! as billgit jue. o snygga va dom me. så köpte ett brunt o ett svart. det bruna va te oskar o de svarta va te idol. för dom har dom färgerna på deras träns ;D sen så köpte jag ett till träns för 449 :- det va brunt me massa blingbling på :D och så va de en pullarnosgrimma. asfint! men får inte de förns i födelsedags present :/ menmen.. as snyggt vare iaf! oskar ska få de. sen åkte vi hem! o när jag kom hem så red jag lite på oskar. red ett kort dressyrpass på oskar bara på gärdet. för mina grannar körde fyrjuring där men de gick bra ändå! han va jätteduktig o lyssna bra! satte på pessoabettet igen o de funka bra! sen gjorde jag iordning han, o gav han kraftfoder sen fick dom deras kvällshö i hagen o så sa jag godnatt :* sen gick jag in o åt osv. o nu sitter jag här. imorrn skulle jag ientligen följt me stina o hennes mamma te tino o rida men hennes mammas bil hade gått söner så de gick inte. men vi ska va/rida hos mejj ist! hon kmr halv 11 ungefär. så bloggar kanske innan om jag hinner. men hejdå! <3

Tidsinställt

Hej igen!

detta inlägg är oxå tidsinställt men hade inte tänkt o skriva nu utan lägga ut en outfit ist. så här kmr den :)
Ha de gött, Puss :*



Tidsinställt

Hej på er!

det här är ett tidsinställt inlägg!
Just nu tror jag att jag sitter i bilen påväg mot Borås (förhoppningsvis) :D
Det ska bli så kul! LÄÄNGTAAR :D kanske kmr ett till tidsinställt sen.
ha de så bra! vi ses!
Kram :*

förlåt

Hej på er!

Det va väldigt längesen nu, ja jagvet! men nu blire ett litet inlägg om både onsdag, torsdag och fredag/idag!
ONSDAG: först skolan dåe. sen åkte jag hem o "skypa" med felix, joel, emil, agnes & emma! sen vid 5 typ så gick jag ut te stallet o red ett dressyrpass på oskar. gick asbra! provade det nya ljuslila flece ländtäcket som det står "kompis" på, o de passa asbra! han va skitsöt, som vanligt dåe. :*
sen så gjorde jag iordning honom , gav honom fodret och sen fick dom gå ut i hagen o äta sitt kvällshö. gutt!
sen gick jag in o gjorde lite läxa, sen duscha jag o så satte jag mejj vid teven lite. sen var de bara att krypa ner i varma sängen ;D
TORSDAG: först skolan dåe, helt okey! sen efter skolan kom mamma med ridkläder o lite "mellanmål". så skulle jag ientligen cykla te ridskolan men regnet bara vräkte ner så mamma skjutsa mejj ist. skönt! kom dit ungefär 20 över 2 o börjar rida halv 5 xD när jag kom dit var de en "praov-elev" där som hette elin tror jag. prata lite me henne osv. sen gick jag o hon ner i ridhuset o gick me Vienna lite, hon är ju skadad i benet och hon mst röra lite på sejj så hon inte blir stel då. Linda bad mejj följa med ner ifall de händer ngt osv. så snacka vi lite om massa saker! sen kom dom andra i gruppen. vi skulle hoppa , o jag hade... Flora !! rider alltid henne, men hon e askul så de är bra! vi hoppa typ 3 studs o så sa sandra att vi skulle knyta tyglarna o så gjorde vi de o sen hoppa vi utan tyglar (me händerna rakt ut i luften) :D askul. gick jättebra förövrigt me lilla Flora sötnos. SUPER NÖJD!sen gjorde jag iordning henne oså , och så gick jag ner till privat stallet där Amanda (johansson) stod o gjorde iordning Strawberry för en uteritt. hon är as fin ;D och dom är asfina tsm. lyckat val me häöst säger jag bara, elr aa! dte ser ut så iaf. sen kom mamma o så åkte vi hem. jag gick ut te stallet direkt o mocka lite o så fixxa jag med hö'et och de andra fodret o sen så fick dom gå in i boxen. (ingen ridning för deras del idag) :/ menmen...
sen gick jag in o åt, duscha, kolla på teve o öva engelska glosor. hata glosor, jajjämen xD
FREDAG/IDAG: först skolan dåe, helt okej. gött me fredag! hade ju engelska glosor o fick 29/20 rätt :D gött! får alltid alla rätt typ så.. har bara fått ETT fel på en glosa sen vi börja med de. vad jag kmr ihåg iaf!
sen efter skolan så åkte jag hem med bussen dåe, kom hem kvart över 2 ungefär. Och pappa var redan hemma när jag kom hem. så då åkte jag o pappa o hämta stina hos sin mamma i stan. (för mamma skulle ientligen hämtat henne när mamma sluta , typ halv 4 men pappa va ju hemma så vi hämta henne tidigare ist!) gött <3
men sen när vi kom hem så åt vi två rostade mackar var o sen bytte vi om o gick ut te stallet. vi gjorde iordning pollarna o sadla o tränsa och sen red vi! jag-oskar, stina-idol. :D först red vi fram i hagen osv, och så hoppa vi så kallade "lådan" och en liten stock typ me. sen gick vi till skogen o red en liten runda och hoppa en stock där me o trava igenom en 15 meters och 30 cm djup vattenpöl ( = blööta !! ) och så bytte vi häst lite me. kändes konstigt att rida idol me den svarta sadeln för brukar alltid rida han med den bruna. men sen red vi hem igen o red lite i på gärdet och tog av sadlarna lite o red barbacka o då blev de race ska jag bara säga ;D askul jue!!
sen gjorde vi iordning dom, svabba av dom o la på täcke sen fixxa vi kvälls hö't medans dom åt "kraftfodret" elr vad man nu säger. sen kom stinas pappa så åkte dom hem :( o så gick jag in o åt o sen satte jag mejj vid datan , och just nu skypar jag me felix,leo, agnes & emma och bloggar lite.
BWT, imorrn ska jag, mamma & pappa åka te borås på hästmässan. ska bli skit kul! vi åker ungefär runt 8 på morronen , men ska försöka o göra MINST ett tidsinställt tills dess. eftersom jag INTE hinner blogga innan, tror jag inte iaf. men ska försöka efter, men fårse eftersom jag inte vet när vi kmr hem! Men Tobbe Larsson kmr dit så kameran MÅSTE me, det är ett MÅSTE!! :D

Puss :*

Outfit !

Hej igen !

Nu kmr det en liten till outfit. om ni vill se de? :D kanske kmr en till sen elr imorrn oxå!

Outfit !

Hejhej!

tänkte bara ge er en liten outfit. kommer mera sen :D

:(

Hej på er!

Idag har jag vart hemma från skolan. hade as ont i magen imorse, o lite i hövvet o halsen oxå. men nu är det bättre! låg i soffan o kolla på teve förut o så somna jag. sov inte så länge men.. skönt ändå! blir ingen ridning idag tror jag. eftersom jag är "sjuk" och som små pollarna gick hårt i helgen osv. så dom förstjänar en vilo dag idag. men imorrn bilre nog ett dressyrpass på ngn av dom. :D men nu ska jag nog snart gå ner o käka lite men först mst jag kolla lite bloggar och fb! vi ses senare, förhoppningsvis. Hejdå <3
bild i repris. [ bild brist, jag vet ]



Puss :*

idag & igår

Hejsan ! :)

Skrev ju ett kort inlägg igår om att jag hade vart me amanda o de e sant. berättar om de nu och om idag.
IGÅR: vakna halv 9 ungefär och så gick jag upp o åt lite o kolla på teve sen vid halv 10 gick jag ut te stallet o fodra hästarna o fixxa foder till kvällen osv. sen vid 10 kom amanda! så gick vi ut te stallet, tog in hästarna o borsta av dom, sen skritta o trava vi lite på dom o så. gick inte så bra, han ville inte lyssna så bra menmen... sen när vi gjorde iordning dom så träffa vi Pernilla som kom ridandes förbi mejj på Kelly. prata lite me henne osv, sen släppte vi ut hästarna o gick in o åt lite äppelpaj o messa me michelle. sen gick vi ut till stallet ,  gjorde iordning hästarna igen o gick ner till "håkans paddock" där michelle skulle rida skorpan. så byggde vi fram lite hinder osv. först hoppa vi ett litet kryss o ett räcke o sen så gjorde vi om räcket till en halv solfjäder typ o så hoppa vi de. o så rulla vi fram en liten stock (30 cm?) som vi hoppa me och en liten blå tunna. gick asbra för alla tre tkr jag. SUPER NÖJD!! sen red vi hem o gjorde iordning hästarna, gav dom kvällsfodret o sen ut i hagen. :D



IDAG: först skolan dåe, helt okej. hade as ont i halsen, hövvet o magen men gick bra ändå. sen efter skolan tog jag bussen hem o va hemma ungefär kvart över 2. så gick jag ut te stallet o hämta hästarna o så satte jag på dom täckena o släppte över dom i andra "lilla" hagen vid stallet o gav dom lite hö. sen vid kavrt över tre typ kom Stina! JIPPIE!! vi gick ut te stallet direkt o gjorde iordning dom små pollarna. jag-oskar, stina-idol. sen så gick vi te gärdet o red fram lite o typ lilla "rundan" oxå. gick skitbra! sen gick vi ner till hagen o tog fram en låda som vi typ hoppa över några ggr, och en stock. sen tog vi av sadlarna o red ut en sväng i skogen o hoppa en stock osv. as kul! :D sen så rev vi en typ 10 meters lång vattenpöl , vi typ trava o galoppera igenom den o så. de va askul men vi blev as blöta o stina va nära på o trilla av :S haha. sen red vi hem , gjorde iordning pollarna och så fick dom kvällsfodret och sen bar det av te hagen me dom. sen så gick jag in o bytte om och så åkte jag o mamma te donken o köpte "mat". xD as gött jue. sen åkte vi hem o åt de o sen så satte jag mejj vid datan o för o blogga.
men nu mst jag ner o kolla på "ensam mamma söker" som börjar kl 20.00 och sen kl 21.00 börjar "svenska hollywood fruar" o de får man ju bara inte missa :O men bloggar la mer imorrn dåe. så vi synns!
chaoo ! :*

amanda

Hej på er!

Har ridit/vart me Amanda idag, kul! bloggar mer imorrn om vad vi gjorde osv, orkar inte nu xD
bwt. ska va me BÄSTA stina imorrn :D gryymt jue :*
läs henne blogg vetja: www.ponnii.devote.se !


puss :*

Förlåt

Hej på er!


förlåt men, jag har verkligen inte hunnit o blogga. elr haft ork för den delen :s höll på o blogga igår men mitt i inlägget så börja datan dampa och allt raderades och den dampar fortfarande typ så lånar pappas data nu, därför blir det ett kort inlägg. men skriver ändå om både torsdag, fredag och lördag (idag).

TORSDAG: först skolan dåe, helt okey. sen efter så kom amandas mamma o carro o hämta mejj o amanda så skjutsa hon in mejj, amanda o carro te marknaden i stan. köpte bara godis. xD köpte: brända mandlar, en "sur regnbåge" rem & en typ "slusch ice" elr va fan de heter. sen vid lite innan fyra kom mamma o hämta mejj och så åkte vi hem , så bytte jag om o så skjutsa hon mejj te ridskolan. hade markarbete me Flora idag, gick superbra! ASNÖJD :D kom åt henne några ggr o då blev hon lite "tjurig" men hon va asduktig ändå! sen åkte jag hem o åt, duscha, kolla på teve o öva glosor sen blev de sängen. gutt!

FREDAG: Först skolan dåe, helt okej. hade engelska glosor :S fick 20/20 rätt, göttit. sen efter skolan så följde amanda me mejj hem så red vi. jag-oskar, amanda-idol! gick superbra för oss båda, duktiga pollar. red ut i skogen lite först o sen så gick vi ner te gärdet lite o hoppa typ några ggr på varje hinder bara. sen åkte hon hem
så gick jag in o åt osv.

LÖRDAG/IDAG: vakna kl halv 9 ungefär. gick up o åt lite o så fixxa jag sakerna te bytedagen på MRK. vid halv 10 ungefär så åkte jag o mamma o lämna alla saker jag skulle sälja på MRK. träffa Stina, så hon följde me mejj hem lite efter. vi gick te hästarna o gosa lite me dom o gav dom hö. sen vid 10 i 11 åkte vi tbx te MRK o kolla på alla grejjer. köpte två schabrak , ett ländtäcke , ett regntäcke & fyra lindor. stina köpte: två huvor, ett schabrak o ett ländtäcke tror jag. och jag sålde: ett par ridbyxor, två hästflecetröjor, en väst, två par stövlar tror jag, om jag nt minns fel. sen efter så åkte jag hem o grejja lite o prova allt osv. och sen vid ungefär kl. 14.00m så red jag ut me amanda o hennes mamma (ulrika). jag.oskar, amanda-freja, ulrika-molly. gick asbra! red rätt långt o gallopera MASSOR o trava lite me o skritta såklart, oskar blev as svettig! när jag kom hem så tog jag av han allt, svabba av honom och la på täcke, sen gav jag dom mat o sen fick dom gå ut i hagen. sen så gick jag in o åt lite o sen så satte vi upp skylten "stall duverödjan" oxå, blev as snyggt. men nu ska jag äta godis. chaoo! :* <3